Open op zondag


11-03-2019

Dé trendkleuren voor lente 2019

Een overzicht van de nieuwste trendkleuren voor de lente/zomer 2019 volgens Pantone gebaseerd op de London Fashion week.

Heb jij de nieuwe trendkleuren voor de lente/zomer 2019 al gezien?

2019 komt eraan en dus kijken wij vooruit. Zo ook in de modewereld. Pantone geeft 2x per jaar een voorspelling van de nieuwste kleurentrends en zo zijn ook meteen de modekleuren voor de Lente/Zomer 2019 bekend. 

De kleur Living Coral is uitgeroepen tot dé trendkleur van 2019. Het is een schakering van oranje met een gouden ondertoon. Deze kleur volgt als kleur van het jaar ‘ultraviolet’ op, geselecteerd als homage aan de overleden muzikant Prince.

 

 

De kleur Living Coral zelf is gebaseerd op het onderwaterleven en staat volgens Pantone symbool voor de aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden.

 

Een overzicht van de verschillende trendkleuren

Natuurlijk maakt 1 kleur de mode niet.  We zetten ze daarom allemaal graag een keer voor je op een rijtje:

 

Wat valt er op wanneer we hiernaar kijken?

Het valt op dat er deze keer veel roze in beeld is. Living Coral wordt namelijk vergezeld van maar liefst 4 andere roze-tinten in de top 12. 

Blauw doet het deze keer een stuk minder goed.  Enkel het mooie Princess Blue heeft de top 12 gehaald.  Dat wil daarom echter niet zeggen dat deze kleur moet onderdoen.  Princess Blue zal je kledingstuk onmiddellijk op de kaart zetten.

Het zijn over het algemeen ook zeer vrolijke en felle kleuren (en wat minder de pastelkleuren die normaal in de lente verwacht worden).  Deze trend wordt voortgezet, want ook in de winter van 2018 waren de kleuren feller dan normaal.

 

Wat viel er verder te zien op de London catwalk?

 3 trends:

  -  Eigenzinnige tassen in alle kleuren en formaten om je look een extra touch te geven.

  -  Lange jurken, vooral met drukknopen vooraan.  Maxi-jurken zijn helemaal hip!

  -  Oversized sweaters, blazers, jassen... Als het maar zeer ruim zit!

 

Vind je net als ons de kleur Living Coral fantastisch?  Combineer deze dan met grijstinten of met een schakering van blauw, speciaal om juist een contrast te creëren.

 

Op DANSAERTPARK kan je je een hele dag uitleven met combineren, passen en proberen.

Heerlijk gezellig, alleen of met twee!

 

(bron: Peachypop – inspiratie: pantano)